Eil. Nr. Atliekamo tyrimo pavadinimas Tyrimo metodo žymuo  
1.1. MIKROBIOLOGINIAI MAISTO PRODUKTŲ TYRIMAI  
1.1.1. Bendrasis mikroorganizmų skaičius LST EN ISO 4833-1:2013

LST EN ISO 4833-1:2013/A1:2022

1.1.2. Koliforminių bakterijų skaičius LST ISO 4832:2006  
1.1.3. β-gliukuronidazę gaminančių lazdelių (Escherichia coli) skaičiaus  nustatymas LST ISO 16649-2:2002  
1.1.4. Aerobinių mikroorganizmų skaičius LST EN ISO 4833-2:2013

LST EN ISO 4833:2:2013/A1:2022

 
1.1.5. Enterobakterijų (Enterobacteriaceae) skaičius LST EN ISO 21528-2:2017  
1.1.6. Labiausiai tikėtinas koliforminių bakterijų skaičius LST ISO 4831:2006  
1.1.7. Mielių / pelėsinių grybų skaičiaus nustatymas  produktuose, kurių vandens aktyvumas yra 0,95 arba mažesnis LST ISO 21527-2:2008  
1.1.8. Mielių / pelėsinių grybų skaičius LST ISO 6611:2004  
1.1.9. Mielių / pelėsinių grybų skaičiaus  nustatymas produktuose,  kurių vandens aktyvumas didesnis kaip 0,95 LST ISO 21527-1:2008  
1.1.10. Pseudomonas spp. skaičius ISO/TS 11059:2009;

IDF/RM 225:2009

 
1.1.11. Bendrasis mezofilinių pieno rūgšties bakterijų skaičius LST ISO 15214:2009  
1.1.12. Būdingų mikroorganizmų skaičius MI18LA  
1.1.13. Mezofilinių ir termofilinių aerobinių mikroorganizmų sporų nustatymas MI10LA  
1.1.14. Pieno rūgšties bakterijų (homofermentinių  ir heterofermentinių laktobacilų) skaičius MI23LA  
1.1.15. Pieno rūgšties bakterijų (laktokokų ir leukonostokų) skaičius MI23LA  
1.1.16. Pieno rūgšties bakterijų (leukonostokų) aptikimas MI23LA  

 

 

 

1.2. MIKROBIOLOGINIAI GERIAMOJO, FASUOTO IR MINERALINIO VANDENS TYRIMAI
1.2.1. Koliforminių bakterijų skaičius LST EN ISO 9308-1:2014

LST EN ISO 9308-1:2014/A1:2017

1.2.2. Kultivuojamųjų mikroorganizmų skaičius LST EN ISO 6222:2001
1.2.3. Pseudomonas aeruginosa skaičius LST EN ISO 16266:2008
1.2.4. Sulfitus redukuojančių anaerobų (klostridijų) sporų skaičius LST EN 26461-2:2001
1.2.5. Žarninių enterokokų skaičius LST EN ISO 7899-2:2001
1.2.6. Žarnyno lazdelių (Escherichia coli) skaičius LST EN ISO 9308-1:2014

LST EN ISO 9308-1:2014/A1:2017

1.3. MIKROBIOLOGINIAI MAISTO PRODUKTŲ IR APLINKOS MĖGINIŲ TYRIMAI
1.3.1. Enterobakterijų (Enterobacteriaceae) aptikimas LST EN ISO 21528-1:2017
1.3.2. Labiausiai tikėtinas enterobakterijų (Enterobacteriaceae) skaičius LST EN ISO 21528-1:2017
1.3.3. Koliforminių bakterijų aptikimas LST ISO 4831:2006
1.3.4. Bendrasis mikroorganizmų skaičius LST EN ISO 4833-1:2013

LST EN ISO 4833-1:2013/A1:2022

1.4. MIKROBIOLOGINIAI APLINKOS ORO IR PAVIRŠIŲ NUOPLOVŲ MĖGINIŲ TYRIMAI
1.4.1. Mielių / pelėsinių grybų skaičius MI19LA
1.4.2 Bendrasis mikroorganizmų skaičius MI19LA
1.5. KITOS PASLAUGOS
1.5.1 Mitybos terpių veiksmingumo tyrimas LST EN ISO 11333
1.5.2 Tyrimo protokolo išrašymas anglų
1.5.3 Mėginių ėmimas LST EN ISO 707:2008

MI19LA