Eil. Nr. Atliekamo tyrimo pavadinimas Tyrimo metodo žymuo
1.1.  PAMATINIAI METODAI
1.1.1 Pienas ir pieno gaminiai. Azoto kiekio nustatymas. Baltymų kiekis. LST EN ISO 8968-1:2014
1.1.2 Chloridų kiekio nustatymas sūryje, sūrio produktuose LST EN ISO 5943:2006-12
1.1.3 Pasterizacijos efektyvumo nustatymas MI06LA
1.1.4 Peroksidų skaičiaus nustatymas gyvūniniuose ir augaliniuose riebaluose, aliejuje LST EN ISO 3960:2017
1.1.5 Riebalų kiekio nustatymas piene ir pieno produktuose LST EN ISO 1211:2010 (pienas);

LST EN ISO 23319:2022 (sūris ir lydyto sūrio produktai);

LST EN ISO 1736:2009 (sausi pieno produktai);

LST EN ISO 2450:2009 (grietinėlė);

LST EN ISO 7208:2009 (nugriebtas pienas, išrūgos, pasukos)

1.1.6 Visuminis sausųjų medžiagų, drėgmės kiekio  nustatymas  piene ir pieno produktuose Dehidraduoto konservuoto pieno, skirto žmonėms vartoti, techninio reglamento 4 priedas. Patvirtintas LR žemės ūkio ministro 2008.03.14 įsakymas Nr.3D-138 (sausi pieno produktai);

LST ISO 6731:2011 (pienas);

LST EN ISO 5534:2004 (sūris ir jo produktai);

LST EN ISO 3727-1:2003 (sviestas);

LST ISO 13580:2005 (jogurtas),

LST ISO 3728:2006 (ledai);

1.1.7 Šarminės fosfatazės nustatymas piene LST ISO 3356:2009
1.1.8 Užšalimo temperatūros nustatymas piene LST EN ISO 5764:2009
1.1.9 Sausosios neriebalinės medžiagos kiekio nustatymas svieste LST EN ISO 3727-2:2003
1.1.10 Druskos kiekio nustatymas svieste LST ISO 1738:2004
1.1.11 Riebalų kiekio nustatymas svieste LST EN ISO 3727-3:2003

 

 

Eil. Nr. Atliekamo tyrimo pavadinimas Tyrimo metodo žymuo
1.2. INSTRUMENTINIAI, RUTININIAI METODAI
1.2.1 Aktyviojo rūgštingumo (pH) nustatymas piene ir pieno produktuose, maisto prieduose MI02LA:2015
1.2.2 Antibiotikų likučių:           β-laktamų, tetraciklinų, chloramfenikolio, streptomicino nustatymas MI12LA
1.2.3 Antibiotikų likučių:           β-laktamų antibiotikų likučių nustatymas piene MI12LA
1.2.4 Antibiotikų likučių:           β-laktamų grupės antibiotikų likučių nustatymas piene Delvotest T metodu MI12LA
1.2.5 Antibiotikų likučių:            β-laktamų ir tetraciklinų grupės antibiotikų likučių nustatymas MI12LA
1.2.6 Chloramfenikolio nustatymas ELISA metodu MI12-1LA
1.2.7 Tetraciklinų nustatymas ELISA metodu MI12-1LA
1.2.8 Juslinis maisto produktų vertinimas MI24LA
1.2.9 Klampumo matavimas DI23LA
1.2.10 Netirpumo indekso nustatymas sausuose pieno produktuose MI09LA
1.2.11 Peroksidazės nustatymas piene ir pieno produktuose MI06LA

DI16LA

1.2.12 Riebalų, baltymų kiekio nustatymas žaliame piene (infraraudonųjų spindulių vidurinės srities matuokliais) LST ISO 9622:2013

 

 

 

 

Eil. Nr. Atliekamo tyrimo pavadinimas Tyrimo metodo žymuo
1.2.13 Riebalų, baltymų, laktozės, sausų medžiagų, tankio, užšalimo temperatūros nustatymas piene, grietinėlėje, išrūgose, pasukose, raugintuose pieno gėrimuose infraraudonųjų spindulių vidurinės srities matuokliais MI60LA
1.2.14 Riebalų kiekio nustatymas (piene ir pieno produktuose) MI21LA
1.2.15 Sausų medžiagų, drėgmės kiekio nustatymas skystuose, kietuose pieno produktuose, jų prieduose (refraktometrinis metodas) MI60LA; DI14LA

DI18-2LA; DI18-4LA; DI28LA

1.2.16 Šarminės fosfatazės nustatymas piene ir pieno produktuose MI06LA

DI16LA

1.2.17 Švarumo nustatymas piene, sausuose pieno produktuose MI08LA
1.2.18 Tankio nustatymas MI05LA
1.2.19 Temperatūros nustatymas (produkto, aplinkos) MI04LA
1.2.20 Termostabilumo įvertinimas piene, grietinėlėje MI25LA
1.2.21 Titruojamojo rūgštingumo nustatymas piene ir pieno produktuose MI03LA
1.2.22 Somatinių ląstelių skaičiaus nustatymas LST EN ISO 13366-2:2006+AC:2007
1.2.23 Juslinio slenksčio įvertinimas
1.3 KITOS PASLAUGOS
1.3.1 Tyrimo protokolo išrašymas anglų
1.3.2 Mėginių ėmimas LST EN ISO 707:2008