FIZIKOCHEMINIAI PIENO, PIENO PRODUKTŲ IR JŲ PRIEDŲ TYRIMŲ ĮKAINIAI
Eil. Nr. | Atliekamo tyrimo pavadinimas | Tyrimo metodo žymuo | Tyrimo kaina, Eur
Be PVM |
1.1. PAMATINIAI (STANDARTIZUOTI) METODAI | |||
1.1.1 | Baltymų nustatymas piene ir pieno produktuose Kjeldalio metodu (pamatinis metodas) | LST EN ISO 8968-1 | 12,99 |
1.1.2 | Druskos kiekio nustatymas sūryje, sūrio produktuose (pamatinis metodas) | LST EN ISO 5943 | 6,15 |
1.1.3 | Peroksidazės nustatymas piene (pamatinis metodas) | MI06LA | 4,34 |
1.1.4 | Peroksidų skaičiaus nustatymas gyvūniniuose ir augaliniuose riebaluose, aliejuje (pamatinis metodas) | LST EN ISO 3960 | 8,52 |
1.1.5 | Riebalų nustatymas piene ir pieno produktuose ekstrakciniu metodu (pamatinis metodas) | LST EN ISO 1211; LST EN ISO 1735;
LST EN ISO 1736; LST EN ISO 2450; LST EN ISO 7208 |
11,04 |
1.1.6 | Sausų medžiagų, drėgmės nustatymas piene ir pieno produktuose (pamatinis metodas) | Dehidraduoto konservuoto pieno, skirto žmonėms vartoti, techninio reglamento 4 priedas. Patvirtintas LR žemės ūkio ministro 2008.03.14
įs. Nr.3D-138); LST ISO 6731(Pienas); LST EN ISO 5534 (sūris); LST EN ISO 3727-1 (sviestas); LST ISO 13580 (jogurtas), LST ISO 3728 (ledai); |
6,52 |
1.1.7 | Šarminės fosfatazės nustatymas piene (pamatinis metodas) | LST ISO 3356 | 7,53 |
1.1.8 | Užšalimo temperatūros nustatymas piene (pamatinis metodas) | LST EN ISO 5764; DI07LA | 3,45 |
1.2. INSTRUMENTINIAI, RUTININIAI METODAI | |||
1.2.1 | Aktyviojo rūgštingumo nustatymas piene, pieno produktuose, maisto prieduose | MI02LA | 1 |
1.2.2 | Antibiotikų likučių: β-laktamų, tetraciklinų, chloramfenikolio, streptomicino nustatymas | MI12LA | 3,74 |
1.2.3 | Antibiotikų likučių:β-laktamų antibiotikų likučių nustatymas piene | MI12LA | 2,80 |
1.2.4 | Antibiotikų likučių:β-laktamų grupės antibiotikų likučių nustatymas piene Delvotest SP-NT metodu | MI12LA | 1,47 |
1.2.5 | Antibiotikų likučių:β-laktamų ir tetraciklinų grupės antibiotikų likučių nustatymas | MI12LA | 2,80 |
1.2.6 | Chloramfenikolis ELISA metodu | MI12LA | 33,02 |
1.2.7 | Tetraciklinas ELISA metodu | MI12LA | 17,96 |
1.2.8 | Išvaizdos, konsistencijos, spalvos, kvapo nustatymas piene ir pieno produktuose, jų prieduose | MI24LA | 0,58 |
1.2.9 | Klampumo nustatymas pieno produktuose skaliniu viskozimetru | DI23LA | 0,58 |
1.2.10 | Laktozės nustatymas sausuose pieno produktuose (vnt.) | DI13LA | 9,77 |
1.2.11 | Netirpumo indekso nustatymas sausuose pieno produktuose | MI09LA | 0,97 |
1.2.12 | Nitratų kiekio nustatymas sausuose pieno produktuose (vnt.) | DI31LA | 3,87 |
1.2.13 | Peroksidazės nustatymas piene ir pieno produktuose (rutininis metodas) | MI06LA; DI16LA | 0,64 |
1.2.14 | Riebalų, baltymų, laktozės, sausų medžiagų, tankio, užšalimo temperatūros nustatymas piene, grietinėlėje, išrūgose, pasukose, raugintuose pieno gėrimuose infraraudonųjų spindulių vidurinės srities matuokliais | LST ISO 9622 | 0,66 |
1.2.15 | Sausosios neriebalinės medžiagos kiekio nustatymas svieste (rutininis metodas) | MI07LA | 1,89 |
1.2.16 | Sausų medžiagų, drėgmės kiekio nustatymas skystuose, kietuose pieno produktuose, jų prieduose (instrumentiniai metodas –refraktometrinis ) | MI60LA; DI14LA | 1,25 |
1.2.17 | Skonio įvertinimas (pienas, pieno produktai, jų priedai) | MI24LA | 1,48 |
1.2.18 | Spalvos nustatymas analizatoriumi (vnt.) | MI37LA | 2,79 |
1.2.19 | Šarminės fosfatazės nustatymas piene ir pieno produktuose (rutininis metodas) | MI06LA; DI16LA | 1,03 |
1.2.20 | Švarumo nustatymas piene, sausuose pieno produktuose | MI08LA | 1,29 |
1.2.21 | Tankio nustatymas (pieno, skystų pieno produktų, skystų jų priedų – areometrinis metodas) | MI05LA | 0,40 |
1.2.22 | Temperatūros nustatymas (produkto, aplinkos) | MI04LA | 0,29 |
1.2.23 | Termostabilumo įverinimas (pienas, grietinėlė) | MI25LA | 0,86 |
1.2.24 | Titruojamojo rūgštingumo nustatymas piene ir pieno produktuose | MI03LA | 0,44 |
1.2.25 | Somatinių ląstelių skaičiaus nustatymas | 0,27 | |
1.3 KITOS PASLAUGOS | |||
1.3.1 | Tyrimo protokolo išrašymas anglų, rusų kalba | – | 4,00 |